Vrouw overleefd door inzet AED

Geplaatst op: 11-06-2019

Afgelopen maandagochtend heeft een vrouw voor onze deur plotseling een hartstilstand gekregen. Onze chef broodbakker Eric Klaassen kwam op zijn vrije dag toevallig brood halen en onze grondstoffen leverancier DC Beko Noord was toevallig net aan het lossen. De 2 bedachten zich geen moment en zijn de vrouw gaan reanimeren. Eerst zonder succes, maar Eric heeft gelijk de AED uit de bakkerij opgehaald. Deze keer met succes! De vrouw kwam bij kennis en is daarna met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Van haar man hebben we begrepen dat het naar omstandigheden goed met haar gaat en dat ze weer volledig zal herstellen. Aan Eric en de chauffeur van Beko; een dikke pluim voor jullie snelle en dappere..
lees verder..

PLUS Cornelis en Bakkerij Dick ten Broeke een unieke samenwerking!

Geplaatst op: 27-01-2018

PLUS Cornelis en Bakkerij Dick ten Broeke een unieke samenwerking! Lokale kwaliteit bundelen krachten   Vanaf maandag 29 januari ligt er een speciaal geselecteerd assortiment brood en lekkernijen van hofleverancier Bakkerij Dick ten Broeke bij PLUS Cornelis in Lochem.   Unieke samenwerking ‘Ik werd onlangs benaderd door PLUS Cornelis en was eigenlijk direct enthousiast’, vertelt Dick. ‘Ons brood ligt al wel bij Superrr Almen, maar in een Lochemse supermarkt nog niet’. ‘Wij zijn altijd op zoek naar het beste, aldus Toon. Toon Stegeman is verantwoordelijk voor de bakker- en slager afdeling bij PLUS Cornelis. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat ons ..
lees verder..

Predicaat Hofleverancier

Geplaatst op: 14-10-2017

De 100-jarige bakkerij Ten Broeke heeft het predicaat Hofleverancier ontvangen. Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve bracht het goede nieuws zaterdagavond persoonlijk, tijdens een feestavond van het bedrijf.Tijdens de uitreiking memoreerde de burgemeester de geschiedenis van de bakkerij ongeveer als volgt: Grootvader Gerrit ten Broeke is met zijn vrouw Wilhelmina Reurslag de oprichter en eerste bewoner van de bakkerij aan de Zutphenseweg. Zij runnen eerst een bakkerijtje annex kruidenierszaak aan de Achterstraat in Lochem. Omdat er aan de Achterstraat geen uitbreiding mogelijk is, verhuist de bakkerij in 1917 naar de Zutphenseweg. GeneratiesNa het overlijden van Gerrit in 1936 zetten z..
lees verder..

1
2
3
4
5
6