Dick ten Broeke samen met Leontien van Moorsel op de racefiets

Geplaatst op: 16-06-2015

Dinsdag 16 juni maken vijftig bakkers en Leontien een wielerronde door Achterhoek en Twente Ieder jaar organiseert een ambachtelijke bakker in Nederland een wielrentocht van 75km! Dit jaar is het de beurt aan onze eigen bekende Lochemer Dick ten Broeke. Zelf een enorme wielerfan. “Twee tot drie keer per week stap ik op de fiets en maak ik een rondje van circa 80 km” aldus Dick. De jaarlijkse wielrentocht van Stichting Ambachtelijke Bakkerij wordt geleid door Sportvrouw en ex-wielrenster Leontien van Moorsel. Leontien van Moorsel is benoemd tot ambassadeur van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij, hét platform voor promotie en informatie van en voor de ambachtelijke (banket)..
lees verder..

Bakken en Fietsen voor KWF met Alpe dHuzes 4 juni 2015

Geplaatst op: 04-06-2015

We wisten allemaal al dat Dick van fietsen houd. Maar wisten jullie dat Eric Klaasen, bakker en trouwe medewerker van Bakkerij ten Broeke, er ook wat van kan? Erik woont in Almen met zijn vrouw Ilse en twee zoons Roy en Dave. Op 4 juni stapt Eric samen met The A-Team op de fiets om de Alpe D’Huez te beklimmen. Dat doen zijn niet zomaar. Nee dat doen zij voor de inmiddels zeer bekende actie Alpe d’Huzes. Daarbij wordt op één dag de legendarische Alpe d’Hues zes keer beklommen. Ieder jaar wordt er met deze actie veel geld ingezameld voor het KWF. Van dichtbij heeft Eric de ernstige ziekte mee gemaakt. Zijn vader, tante, nichtjes en een collega/vriend hebben de..
lees verder..

Koningsbrood 15 april

Geplaatst op: 15-04-2015

Koning Willem-Alexander wees in oktober 2014 Dordrecht, de oudste stad van Holland, aan om op maandag 27 april Koningsdag te vieren. Bij oud-bakker Ton van der Breggen ontstond toen het idee een speciaal Koningsbrood op de markt te brengen. De Dordtse bakker zocht contact met Sonneveld en werkte met Van Gils en Vugs diverse receptideeën uit.Het speciaal ontwikkelde Koningsbrood: Donkermeerzaden met stukjes sinaasappel, abrikozen en kandij is vanaf vandaag ook te koop bij ons in de winkel. Gebakken via het recept van Ton van der Breggen met de liefde van Dick ten Broeke...
lees verder..

1
2
3
4
5