Open huis 6 en 7 oktober

Bakkerij Dick ten Broeke bestaat 100 jaar

Kom vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober naar het open huis

 

Bakkerij Dick ten Broeke bestaat in de maand oktober al 100 jaar. ‘De exacte datum is niet bekend, daarom vieren we in de hele maand oktober feest in onze winkel’, vertelt Dick ten Broeke. In 1917 opent de grootvader van Dick een bakkerij aan de Zutphenseweg. Honderd jaar later wordt daar nog dagelijks met veel enthousiasme ambachtelijk brood gebakken. 

 

Open huis

Vrijdag 6 oktober van 09.00 – 17.00 uur en zaterdag 7 oktober van 08.00 – 15.00 uur kan iedereen die geïnteresseerd is of Dick en Marianne ten Broeke of het hele team wil feliciteren naar het open huis gaan. ‘Wij hebben een tent geplaatst waar iedereen een drankje kan drinken en wat lekkers kan proeven uit de bakkerij’. Tijdens het open huis draait de bakkerij en de winkel gewoon door. Alle bezoekers kunnen het proces van dichtbij meemaken. ‘Men heeft eigenlijk geen idee wat zich allemaal afspeelt achter ons kleine historische winkeltje’.  De middag wordt muzikaal opgevuld door Mark Willems. 

 

Speciale broodzak

Gemiddeld wordt er één brood per dag gegeten in Nederlandse gezinnen. Dat zijn 365 plasticzakken per jaar die worden weggegooid. Bakkerij Dick ten Broeke heeft daar nu een nieuwe duurzame oplossing voor. ‘Zolang de voorraad strekt krijgen alle bezoekers van de open dagen een speciale broodzak cadeau’. Deze speciale broodzak kunnen klanten in de maand oktober opnieuw meenemen naar de winkel om te vullen. Want iedere week in oktober staat er een mooie actie op het programma. ‘In week 43 krijg je bijvoorbeeld bij aankoop van een juttersbrood, mits je je eigen broodzak meeneemt, een zak kaneelcake erbij’. Natuurlijk is het de bedoeling dat de broodzak in de toekomst gebruikt blijft worden en dat de plastic zak ooit gaat verdwijnen. 

 

Donatie voor het goede doel

Dick en Marianne ten Broeke geven aan geen cadeaus te willen ontvangen. In plaats daarvan kan iedereen een vrije gift doen in de melkbus voor het Openluchttheater in Lochem. Meer informatie over de open dag kun je vinden op de website www.bakkerij-tenbroeke.nl of in de social media van Bakkerij Dick ten Broeke.