Bakkerij

Wij bakken iedere dag tientallen verschillende broden met ongeveer 15 medewerkers in de bakkerij en de winkel. Een brood bakken duurt ongeveer 5 uur en is een ambachtelijk proces. Brood is een meelproduct dat wordt gemaakt door brooddeeg te bakken, koken en/of stomen. Het basisdeeg bestaat uit meel en water. Hieraan voegen wij een rijsmiddel toe, gist of zuurdesem en meestal een beetje zout.
Voor Dicks speciale soorten broden worden ook nog andere toevoegingen gedaan, zoals vet, melk, ei, suiker, vruchten, noten, zaden of specerijen. Wij zijn heel trots op Dicks speciale speltbrood.

Als u voor de winkel staat aan de Zutphenseweg heeft u geen idee van de bakkerij die zich daarachter bevindt. Vanaf de start in 1917 ondergaat de bakkerij al heel veel verbouwingen en verbeteringen. De bakkerij is opgedeeld in aparte afdelingen voor het bakken van banket en brood en de koelingen en vriezers hebben een eigen gedeelte. Bakkerswerk is ambachtelijk en fysiek werk. Onze bakkers staan al een eeuw heel vroeg op om de winkel op tijd vol te hebben met heerlijk brood en banket. Door de jaren heen wordt het bakkerswerk minder zwaar door nieuwe apparatuur. Zo hebben wij sinds begin jaren negentig speciale kasten voor het deeg die de rijstijd afremmen en kregen wij in 2000 een nieuwe oven. Sindsdien hebben onze bakkers meer tijd voor voorbereidingen en slaap.

De nieuwe apparatuur helpt mee aan het optimaliseren en behouden van onze kwaliteit. Onze kwaliteit van onze producten én de kwaliteit van werkomstandigheden. Hoewel het bakproces continu is verbeterd, blijft de basis gelijk: de beste ingrediënten, toegewijde bakkers en een passie voor kwaliteit en ambachtelijkheid. Dick brengt nog steeds heel veel uren in de bakkerij door omdat zo te houden. En natuurlijk om te zorgen dat de winkel weer om 6 uur s ochtends open is en vol ligt met heerlijk brood en banket.