Speciale producten

Anna's Meergranen Desembrood
Dit prachtige ambachtelijke brood heeft Dick ten Broeke ontwikkelt met dochter Anna. Anna is ook het bakkersvak ingegaan. Echter heeft zij zich gespecialiseerd in het bakken van desembrood. Anna's Meergranen Desembrood is gemaakt van volkoren meel uit de Achterhoek en volledig E-nummer vrij. Er wirdt weinig gist gebruikt. In plaats van zuurdesem gebruiken Dick en Anne hun eigen desem. 100% handgemaakt en op de vloer gebakken in de oven.

E-nummer vrij brood!
Brood moet zo natuurlijk mogelijk zijn! Na heel veel testen zijn wij overgegaan naar grondstoffen die E-nummer vrij zijn en geen allergenen bevatten. Door te werken met E-nummer vrije grondstoffen, komt de eerlijkheid en de smaak van onze producten ten goede. Wel hebben wij daardoor onze rijstijden moeten verlengen, maar dat verlengt ook weer de houdbaarheid en het brood krijgt een betere smaak en structuur. Afbraak van zuren in een kortere rijstijd zijn slecht voor de gezondheid. Brood met een langere rijstijd is dus ook nog eens beter verteerbaar. Het lijkt soms wel dat brood in de industrie hetzelfde wordt gemaakt, maar hier zit duidelijk een verschil in. Zoals de meeste van jullie inmiddels wel van ons hebben geleerd.

Speltproducten
Dick is bijzonder trots op zijn speltproducten. Waarom? Speltbrood is een bijzonder product dat wordt gemaakt op bijzondere wijze.