Speltproducten

Dick is bijzonder trots op zijn speltproducten. Waarom? Speltbrood is een bijzonder product dat wordt gemaakt op bijzondere wijze.

Spelt is zachte tarwe en een van de oudste graansoorten die we kennen. Vroeger aten wij veel meer spelt dan tegenwoordig. Met de opkomst van de moderne landbouw en de industrie liep het verbouwen van spelt sterk terug. Tarwe kreeg steeds meer de voorkeur omdat met bestrijdingsmiddelen en betere landbouwmethoden dit graan veel meer opbrengst per hectare gaf. Gelukkig is spelt weer steeds populairder.

Gelukkig, omdat het super gezond en voedzaam is. Een belangrijk voordeel van spelt is dat het lichter verteerbare eiwitten (gluten) in zich heeft, ten opzichte van andere graansoorten. Spelt is dus minder belastend voor maag en darmen en je hebt langer een voldaan gevoel.

Gelukkig, omdat Dick de lekkerste speltbroden bakt. En dat is echte ambacht en behoorlijk precies werkt. De speltgranen gaan door een speciale molen en worden direct verwerkt. Zo behoudt het versheid en voedingsstoffen. Dick weegt per brood de ingrediënten af. Daarna brengt hij ieder speltbrood handmatig in model. Ieder brood heeft dus Dicks speciale aandacht en kunde genoten. En natuurlijk proeft u dit.